El que ens coupa...

TEATRE

'Los Días Ajenos de Bob Pop'


El Terrat i el crític, opinador i col·laborador de televisió, Bob Pop, estrenen a Barcelona Los Días Ajenos de Bob Pop. L’espectacle, en forma de monòleg i carregat de literatura i molt d’humor, només comptarà amb dues úniques funcions: el 3 i el 9 de desembre a les 21.30 h al Teatre Victòria. Les entrades ja estan a la venda a través del web del teatre.

+INFO

La Quina del Circ de Circus Arts Foundation

CIRC

La Quina del Circ de Circus Arts Foundation


Circusland, el Palau internacional de les Arts del Circ a Besalú, celebra el tercer cap de setmana de desembre el primer aniversari de la seva inauguració amb l’organització d’una quina circense. Fins a tres atraccions internacionals s’intercalaran entre les quines: el malabarista Rafael de Carlos, una de les màximes figures del prestigiós Circ Nacional de Cuba i referència mundial en la seva disciplina; de l’enigmàtic faquir Testa capaç, d’entre altres fites inversemblants, d’aixecar una bombona de butà sostinguda per ganxos clavats a les parpelles i el jove guineà Papi Flex, el contorsionista extrem mereixedor d’un passi d’or a Got talent 2019.

Ja s’han posat a la venda 1.260 cartrons per participar en la Quina del Circ se celebrarà al Pavelló municipal de l’U d’octubre de Besalú el 19 de desembre. Els cartrons es poden adquirir a través del nou web www.QuinadelCirc.com, al telèfon 972505317 (tots els dies d’11 a 19h) i a la taquilla de Circusland (Plaça Prat de Sant Pere, 15 de Besalú, de dijous a diumenge, d’11h a 19h).

+INFO

Vekante · Circ Històric Raluy

CIRC

Vekante · Circ Històric Raluy


La històrica companyia portarà sobre l’escenari Vekante, que significa “despertar” en Esperanto, una proposta creada i dirigida per Rosa Raluy, filla de Carlos Raluy, director i ànima d’aquest circ centenari català de saga familiar. Un espectacle contemporani de circ tradicional que ha fet una exitosa gira per Catalunya després dels mesos de confinament, durant els quals -a Castelldefels- van fer funcions online amb més de 900.000 visualitzacions.

+INFO

NUYE de la Companyia de Circ "eia"

CIRC

NUYE de la Companyia de Circ "eia"

La Companyia de Circ “eia” va estrenar al Grec Festival de Barcelona 2021 NUYE, una nova proposta de circ contemporani coproduïda conjuntament amb una desena de teatres i festivals d’aquí i de fora.

L’espectacle, sota la direcció artística de Armando Rabanera Muro i Fabrizio Giannini, es podrà veure al Temporada Alta el proper 13 de novembre (al El Canal, de Salt) i al Mercat de les Flors de Barcelona, del 27 al 30 de desembre, del 2 al 4 i del 6 al 9 de gener.

NUYE és una proposta circense i coreogràfica per a sis acròbates que sorgeix de l’exploració de les diverses dinàmiques de les relacions de parella i que recull el nostre anar i venir entre un mateix i els altres, en una recerca constant per a completar-nos.
Equilibris acrobàtics, banquines i jocs icaris tenen lloc en un escenari ocupat per una paret modular que pren vida, amb els seus forats, portes i un trampolí i que, com nosaltres, té moltes cares.

“Hi ha ànimes a les quals un té ganes d’abocar-se, com a una finestra plena de sol”. Federico García Lorca

+INFO

(M.) FARTLEK a la Gleva Teatre

TEATRE

(M.) FARTLEK a la Gleva Teatre


Sergi Ducet presenta aquesta tardor al Teatre La Gleva (M.) FARTLEK, l’obra interpretada per Belén Barenys, Joan Esteve i Pau Bonet sobre la història de Marina Fartlek, a partir de la qual es reflexiona sobre el dandisme i la possibilitat i impossibilitat de fer una cosa.

A partir d’un treball de recerca a la universitat, l’escriptor Sergi Ducet va especialitzar-se en l’estudi del dandisme, un fenomen difícil de descriure i que es fusiona amb el concepte de la pròpia vida com a obra artística. Ara presenta la seva peça teatral (M.) Fartlek i juga amb els límits de la creació artística a través de la història de Martina Fartlek, una dandi que va aconseguir ser pintora sense haver pintat mai ni una sola pintura.

+INFO

Jo dona. A Lili Elbe / Cia Marta Carrasco

TEATRE

Jo dona. A Lili Elbe / Cia Marta Carrasco


La ballarina i coreògrafa Marta Carrasco presenta aquest octubre l’espectacle Jo dona. A Lili Elbe al Teatre Nacional de Catalunya. L’obra, que és un homenatge a la primera persona obertament transgènere de la història, es va estrenar l’any 2019 al Festival Temporada Alta.

En aquesta producció, dirigida per la pròpia coreògrafa i per Manel Quintana, Carrasco i Albert Hurtado barregen la dansa i el teatre per explicar l’experiència que va viure Elbe, una de les primeres persones a sotmetre’s a una cirurgia de reassignació de sexe. Una dona valenta i rebel que va portar el seu desig fins a les últimes conseqüències.

+INFO

10è Aniversari Festival Internacional del Circ Elefant d

CIRC

10è Aniversari Festival Internacional del Circ Elefant d'Or


La 10a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or se celebrarà a Girona del 17 al 22 de febrer de 2022. Programarà fins a 16 representacions amb un total de 38.624 localitats disponibles. La Gran Carpa del Camp de Mart de la Devesa, amb un aforament per a 2.414 espectadors per funció, acollirà gairebé cent artistes arribats d'una dotzena de països per a presentar 24 atraccions mai vistes a Europa. L’aniversari comptarà amb la participació de les principals companyies de circ darreu del món. En paral·lel al Festival, es viurà la tercera edició del Circus World Market, al Palau de Fires de Girona, al que estarà unida la Gran Carpa novament sense columnes interiors. Elefant d'Or atrau anualment més de trenta mil espectadors i està en el top 5 de festivals internacionals del circ del món i s’ha convertit en el major esdeveniment circense d'Europa.

+INFO

40a Fira de Calella i l

FIRA

40a Fira de Calella i l'Alt Maresme


Calella commemorarà el 23, 24, 25 i 26 de setembre el 40è aniversari de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, un esdeveniment que durant anys ha mostrat productes i cultura popular i tradicional dels Països Catalans; sumant-hi l’última dècada cultures vingudes d’arreu del planeta.

Amb la celebració d’aquestes quatre dècades de la fira, l’Ajuntament ha decidit retre un homenatge a totes les ciutats, països i indrets que en els últims anys han sigut protagonistes de l’esdeveniment. Així doncs, enguany, amb l’eslògan “40 anys al món”, les activitats giraran al voltant de quatre racons principals: Europa i la mediterrània (23 de setembre), Amèrica amb Xile, l’Havana i Veracruz (24 de setembre), Àsia (25 de setembre) i Catalunya i el seu entorn (26 de setembre).

+INFO

16è Passatge Insòlit

ARTS DEL FIRAIRE

16è Passatge Insòlit


El Passatge Insòlit recupera el ritme d’edicions passades i programa per aquest octubre 11 espectacles. El festival de Santa Coloma de Gramenet especialitzat en les arts del firaire celebrarà durant el 22, 23 i 24 d’octubre la seva 16a edició amb propostes escèniques de diversos gèneres i activitats de participació. Després que l’any passat l’esdeveniment estigués condicionat per la Covid-19, que va obligar a l’organització a repensar i dimensionar el festival, enguany torna a expandir-se per la ciutat.

+INFO

XXena Gala Catalunya Aixeca el Teló

TEATRE

XXena Gala Catalunya Aixeca el TelóL’ADETCA (Associació d’Empreses Productores de Teatre), els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’actors i actrius de Catalunya celebren la XXena Gala Catalunya Aixeca el Teló dona el tret de sortida a la temporada teatral 2021-2022, amb la clara intenció de celebrar que les arts escèniques no s'aturen, i que ens cal, més que mai, tornar a il·lusionar-nos.

La gala d'enguany serà presentada per una jove estudiant d'art dramàtic. Una estudiant que ha estat seleccionada en una audició on s'han presentat joves de gran part de les escoles d'arts escèniques de tot Catalunya. L'edició escrita per Ferran González i Alícia Serrat (qui s'encarregarà també de la direcció), serà una gala on l'humor i la música tindran molt de protagonisme, però també serà espai comú per reunir diferents disciplines artístiques.

Una gala dinàmica, on s'aposta per recuperar la màgia i l'artesania de l'escenari i que vol, també, retre un homenatge a la importància del treball en equip i a la necessitat de compartir les mirades entre diferents generacions.

+INFO

Rhum & Cia. - Gran Reserva

TEATRE

Rhum & Cia. - Gran Reserva

Aquests pallassos ens tornen a omplir els gots a vessar amb el seu humor d’anyada, però aquest cop repesquen els millors moments dels espectacles anteriors i els tornen a posar en escena a un ritme frenètic. El resultat és un Gran reserva que promet despertar el nostre amor per la bogeria i l’absurd, alhora que adorm la nostra part més racional i avorrida. Mereixedores de tota mena de guardons, les collites anteriors de Rhum & Cia han obtingut fins i tot un premi Ciutat de Barcelona en la categoria de circ (Rhumans, 2018), així que, què es pot esperar d’un destil·lat de les millors essències aconseguides fins ara? Gran reserva promet ser un punt final espectacular a una experiència que va néixer de la voluntat dels integrants de Rhum & Cia de retre homenatge al desaparegut Joan Montanyès “Monti”, un dels grans actors i pallassos del nostre temps. Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Velvet Events, SL

+INFO

Circusland</br> Palau Internacional de les Arts del Circ

CIRC

Circusland
Palau Internacional de les Arts del Circ


Circusland convida al visitant a un passeig per a les arts del circ, els seus orígens, història i evolució. Disposades en tres plantes, les diferents sales de l’equipament mostren la història dels 250 anys de circ a través d’un recorregut per les diferents disciplines de la pista: acrobàcia, equilibris, màgia, malabars, trapezi... Una atractiva presentació fa partícip al visitant i el transporta en un món màgic a través de les sales de l'edifici de Cal Coro que ocupa l'espai de la Casa Abacial del Monestir de Sant Pere: des de les mil·lenàries acrobàcies xineses al Cirque du Soleil sense oblidar els joglars de l’Edat Mitjana, prefiguració dels malabaristes actuals.

Més enllà de preservar el patrimoni i la memòria del circ i de fer recerca, educar i oferir experiències que estimulin la curiositat, l’esperit crític, l’aprenentatge i el gaudi, Circusland estarà fortament implicat en la vida cultural, educativa, social i científica del seu territori.

+INFO

Nits de Circ

CIRC

Nits de Circ


Circus Arts Foundation presenta la seva nova producció titulada “Nits de Circ”. Tindrà lloc a l’agost, als Jardins del Molí de Besalú i a la Ciutadella de Roses. Hi participaran 23 artistes internacionals de 8 països, que oferiran 8 atraccions de circ d’alta qualitat amb acompanyament de la Paris Circus Orchestra en directe.

“Nits de Circ” transcorrerà en un circ complet però sense sostre. Es tracta d’un mecano gegant que inclou volt de pista, grada de butaques, escenari amb llotja per l’orquestra i cúpula. Les restriccions actuals per la Covid-19 permetran comptar amb un aforament de 930 espectadors, un 70% de la capacitat.

+INFO

Tarkology, de Jaume Vilaseca Trio

MÚSICA

Tarkology, de Jaume Vilaseca Trio


La música d’Emerson Lake & Palmer ha sigut la inspiració pel nou projecte de Jaume Vilaseca Trio, anomenat Tarkology i nascut durant el confinament. Els temes de la banda anglesa de rock progressiu i simfònic són la base que el trio, a través del jazz, ha decidit reversionar. Emerson Lake & Palmer va ser una banda que va aconseguir la seva màxima popularitat en la dècada dels 70, venent més de 48 milions de discos i realitzant concerts multitudinaris.

+INFO

Parole Due ou Souffle d’une nuit

TEATRE

Parole Due ou Souffle d’une nuit

L’espectacle, bàsicament en francès però també en català, wolof, crioll i castellà, posa en comú les tradicions escèniques i interpretatives d’artistes africans de Senegal i Buerkina Faso, de la Martinica, Guadeloupe, alguns residents a Catalunya, cadascú amb les seves llengües però amb una voluntat comuna de fer coincidir la seva diversitat a través del llenguatge universal de la poesia.

La creació d’Odile Sankara, una de les directores d’escena i dramaturgues més rellevants de l’Àfrica i de la francofonia, treu de cada un dels intèprets i de les seves capacitats particulars i singularitats, formes de llenguatge diverses que són adoptades per la resta.

Parole Due ou Souffle d’une nuit
Estem en un xiringuito, sona la ràdio, la gent va arribant per trobar en aquest refugi un espai de llibertat i on expressar-se sense por. Comenten les notícies, cadascú en la seva llengua, i comencen un diàleg en què la poesia i la paraula es revelen com l’arma que és a l’abast de tothom per explicar el món i mirar de canviar-lo. Un actor, dues actrius i un músic interpreten diversos personatges a través dels quals i de les seves diverses formes d’expressió (paraula, música, dansa, gest…) n’emana un discurs sobre el poder polític i la capacitat revolucionària de la poesia, en una clara al·lusió als fonaments de l’obra d’Aimé Césaire.

+INFO

Llévame hasta el cielo

TEATRE

Llévame hasta el cielo

Lolita i Luis Mottola estaran a l'escenari del Teatre Apolo de Barcelona amb l'obra teatral "Llévame hasta el cielo", una funció en la qual dos personatges que es troben en un ascensor queden fortuïtament tancats i, durant unes hores, descobreixen l'existència d'un univers màgic en el qual l'impossible es converteix en realitat i que impacta en les seves vides, canviant-les per sempre.
"Llévame hasta el cielo", un espectacle de Lerele Producció, escrita per Nacho A. Llorente i dirigida per Juan Carlos Rubio, barreja la comèdia amb algun tint tràgic i també romàntic.

+INFO

Cantando bajo la lluvia

TEATRE MUSICAL

Cantando bajo la lluvia

Nostromo Live presenta Cantando bajo la lluvia, el nou musical d’Àngel Llàcer i Manu Guix, la seva producció més ambiciosa fins avui.

La comèdia musical més romàntica de tots els temps estarà protagonitzada per Ivan Labanda, com a Don Lockwood i Diana Roig com a Kathy Selden.
Acompanyats d'un repartiment de luxe que compta amb Ricky Mata interpretant a Cosmo Brown, Mireia Portas com a Lina Lamont, José Luis Mosquera (R. F. Simpson) i Oriol Burés (Roscoe Dexter).

Aquest és el tercer musical que presenta el tàndem format per Àngel Llàcer i Manu Guix, a la direcció, amb la coreògrafa Miryam Benedited. La nova proposta arriba després de l’èxit de les comèdies musicals "La Jaula de las Locas" i "La Tienda de los Horrores", amb més de 400.000 espectadors entre Barcelona i Madrid.

+INFO

JONC · Jove Orquestra Nacional de Catalunya

MÚSICA

JONC · Jove Orquestra Nacional de Catalunya

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) reuneix el jove talent musical català al voltant dels seus encontres de juniors i alevins.
L’activitat de la JONC torna amb més força que mai amb 4 encontres i 7 concerts aquest estiu.
La Jove Orquestra Nacional de Catalunya celebrarà els 4 encontres a la ciutat de Vic.
La JONC realitzarà el cinquè Concert Solidari per Projecte Home el 26 de juny a L’Auditori de Barcelona.

El tradicional encontre d’estiu de la JONC es farà de l’1 a l’11 de juliol amb seu a l’Atlàntida de Vic i culminarà amb concerts a Vic (9.7), al Festival Internacional de Música de Cervera (10.7) i al Palau de la Música (11.7)

La JONC arriba als 100 encontres de treball. El 100è se celebrarà coincidint amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals, que es tancarà amb el concert final el 14 de juliol al Palau de la Música.

+INFO

Festival Internacional del Circ “Elefant d’Or” 2021 - Edició Especial: Festival de Festivals

CIRC

Festival Internacional del Circ “Elefant d’Or” 2021 - Edició Especial: Festival de Festivals


La propera edició del Festival del Circ proposa força canvis respecte a les dates habituals de febrer i emplaçament: per tal d’oferir el màxim de garanties de distanciament, accessos i ventilació es realitzarà al Pavelló municipal de Fontajau, transformat en circ estable per a l’ocasió, del 24 al 28 de juny 2021.

Al llarg de 2020 i 2021 la major part de grans festivals internacionals de circ que se celebren arreu del món han cancel·lat la seva celebració. Elefant d’Or 2021 vol retre’ls homenatge creant una edició especial titulada “Festival de Festivals” que presentarà els números guanyadors de les darreres edicions dels Festivals de Moscou, Xina, França, Ucraïna… En total seran 18 atraccions presentades per més de 40 artistes procedents d’11 països agrupades, com és costum, en dues semifinals (espectacles Blau i Vermell).

+INFO

Carnicera a La Gleva Teatre

TEATRE

Carnicera a La Gleva Teatre

L’última proposta del prestigiós autor teatral argentí Javier Daulte, ‘Carnicera’, s’estrena a La Gleva Teatre el 8 de juny de 2021. Estarà en cartell fins al 28 de juny, amb funcions de dimecres a diumenge. És un text escrit especialment per al teatre barceloní: Daulte va ser La Gleva fa poc més d’un any i, arran d’aquella visita, va sorgir el compromís d’escriure un text per ser estrenat en aquest espai.

L’obra utilitza una situació conspiranoica per qüestionar el món de les creences i de les certeses que sustenten les posicions personals i vitals dels individus. Creences que generen bàndols i que necessiten una massa convençuda, a qui s’obliga a prendre partit, a convertir-la en dany col·lateral o, fins i tot, a fer-la partícip del sacrifici que comporta creure només en una visió possible de la realitat, sense fissures.

+INFO

Festival Barnasants 2021

MÚSICA

Festival Barnasants 2021


El Barnasants arriba a la seva 26a edició estenent el seu projecte cultural arreu dels Països Catalans. El seu caràcter confederal i les complicitats establertes amb diferents organismes i agents d’un territori que comparteix llengua i cultura, ha permès consolidar el festival arreu i generar projectes en xarxa, teixir col·laboracions i fomentar un circuit de propostes que promou les actuacions dels artistes per tot el país. Enguany, el 85% de la programació del Barnasants està formada per d’artistes o grups que actuen en llengua catalana, una xifra que la pandèmia també ha accentuat davant la impossibilitat de portar programació internacional.

+INFO

XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques

TEATRE

XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques


La gala de la XXIII edició dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques tindrà lloc el dilluns, 10 de maig (19 h), a La Villarroel, moment en el que sabrem qui són les guanyadores en un acte conduït un cop més pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí.

La Crítica d’Arts Escèniques té entre els seus objectius donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove).

Recomana, associació organitzadora de l’acte, va néixer el juny del 2013 com a plataforma virtual de crítics i crítiques a la pàgina web Recomana.cat. Un projecte professional d’acompanyament al públic, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural, que ofereix a l’usuari/ària un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i bona part de Catalunya, com també accions presencials relacionades amb determinats espectacles i festivals.

+INFO

El Terrat - Pegados

TEATRE

El Terrat - Pegados


La productora audiovisual i teatral El Terrat està d’aniversari. Enguany, la companyia liderada per Andreu Buenafuente, celebra el trentè aniversari i per commemorar aquesta efemèride ha creat diverses propostes de teatre amb grans artistes de l’escena actual fidels al seu univers i llenguatge. Al llarg de la temporada portaran a l'escenari del Teatre Victòria fins a 3 espectacles únics per celebrar les tres dècades de vida.

Pegados explica la història d’un noi i una noia que es coneixen en una discoteca i acaben fent l’amor en un lavabo. A partir d’aquí tot s’embolica quan s’adonen que, per una estranya situació, no aconsegueixen desenganxar-se l’un de l’altre i decideixen anar a l’hospital. Aquí és on comença la història dels dos protagonistes, que estaran condemnats a entendre’s i conèixer-se durant la llarga espera còmica al box d’urgències.

+INFO

El Terrat - L

TEATRE

El Terrat - L'Èxit de la Temporada


L’Èxit de la temporada és una comèdia que forma part dels esdeveniments que es duran a terme durant aquest any de celebració de la productora liderada per Andreu Buenafuente. L’obra, que es podrà veure a partir del 7 de gener al Teatre Coliseum de Barcelona, compta amb un elenc de primera categoria format per diversos artistes fortament vinculats a el Terrat, com són Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios i Mònica Macfer.

Arran de les mesures per la Covid-19, productora audiovisual i teatral El Terrat s’ha vist empesa a buscar nou teatre i noves dates per a l'espectacle. És per aquest motiu que aquesta nova producció canvia de teatre i passarà a representar-se al Teatre Coliseum a partir del 7 de gener de 2021 amb un nou horari que permetrà respectar al 100% les restriccions horàries i de mobilitat, seguint totes les mesures sanitàries que correspongui en aquell moment.

+INFO

La Jaula de las Locas, el musical de Nostromo Live

TEATRE MUSICAL

La Jaula de las Locas, el musical de Nostromo Live


El confinament i la crisi sanitària generats per la pandèmia de la Covid-19 va obligar a suspendre les funcions de la Jaula de las Locas en el Teatre Rialto de Madrid, on el musical estava realitzant una temporada d'èxit i preparant la seva posterior gira per tot el país. Ara, per celebrar el retorn a la normalitat del sector de les arts escèniques, l'espectacle s'acomiadarà de la Gran Via madrilenya per tornar, aquesta tardor, a pujar a l'escenari del teatre centenari del carrer Casp: el Tívoli de Barcelona, un escenari que el va veure néixer i on va aconseguir convertir-se en l'èxit de la temporada durant la seva estança el 2018, amb més de 1.000 espectadors per funció al llarg de 170 representacions.

+INFO

Setmana Mundial del Teatre [del 20 al 27 març]

ARTS ESCÈNIQUES

Setmana Mundial del Teatre [del 20 al 27 març]

L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), juntament amb l’Associació d’Actors i però l’organització ha decidit que, amb l’objectiu de posar en valor l’activitat del sector, aconseguir augmentar la presència i l’atenció mediàtica i crear un punt de trobada entre tots els agents implicats –públics i privats– tindrà lloc per primera vegada la Setmana Mundial del Teatre. Aquesta doncs, transcorrerà entre el 20 i el 27 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil –20 de març– i amb el Dia Mundial del Teatre –27 de març–.

+INFO

Oliv A. Drift a la Gleva Teatre

TEATRE

Oliv A. Drift a la Gleva Teatre


Jango Edwards i Cristi Garbo retornen a La Gleva amb una nova creació titulada Oliv A. Drift. La nova producció amb residència artística i tècnica en el mateix teatre narra la història d’una pallassa perduda i desorientada en un món saturat de dades, tecnologia, normes, regulacions i opinions contrastades. Edwards també n’és el director i Garbo la que dóna veu a la protagonista.

LINK DEL VÍDEO: https://youtu.be/WvHgQ_dzW0Y

+INFO

Contrallums a la Gleva Teatre

TEATRE

Contrallums a la Gleva Teatre


La companyia Q-ars Teatre ha produït un nou muntatge titulat Contrallums, que durant el mes d’abril es podrà veure a la Gleva. L’espectacle parteix de narracions breus de la Víctor Català (Caterina Albert i Paradís, l'Escala 1869-1966), entre les quals hi ha fragments dels seus contes, prefacis, poemes, notes crítiques i comentaris dels seus biògrafs i editors.

+INFO

"Un cabaret foixesc" a la Gleva Teatre

TEATRE

"Un cabaret foixesc" a la Gleva Teatre


El Teatre La Gleva estrena avui, 17 de febrer, el muntatge d’Ivan Foix, un jove de només vint-i-dos anys que per primera vegada s’ha endinsat en una producció pròpia on representa tots els papers. Ell és doncs el creador, intèrpret i productor d’Un cabaret foixesc, l’obra inspirada en si mateix.

L’espectacle aspira a ser un divertiment per riure, oblidar i emocionar al públic uns minuts a través del record de bells temps. Foix ha creat una obra en la qual fa el seu propi paper, nar-rant les seves experiències i fent servir un llenguatge únic i personal. Amb la complicitat d’Albert de la Torre, una de les ànimes del La Gleva, el muntatge ha comptat també amb l’ajuda i suport de noms del teatre i el cabaret com Mario Gas, Mercedes Sampietro o Merche Mar.

+INFO

Libelista

LLIBRE

Libelista

Aprofitant les festes de Nadal, Libelista posa en marxa la campanya “Libelista, la teva llibreria de sempre més a prop”, per reivindicar el paper actiu del petit comerç del llibre i conscienciar sobre la importància de donar suport al teixit cultural local en aquests moments de crisi. Libelista és una xarxa virtual que reuneix 141 llibreries independents i de proximitat de tot l’Estat espanyol, de les quals 58 són a Catalunya. Aquest portal permet comprar qualsevol llibre a través d’internet, tenint a disposició el conjunt dels fons de totes les llibreries que formen part de la xarxa, i triar a quina de les llibreries es vol fer la compra i destinar els guanys de la comanda. Així mateix, el portal ofereix la possibilitat de rebre a casa la comanda o bé de recollir-la a la llibreria que més convingui al comprador. El projecte emergent que es va posar en marxa fa prop de 5 anys i que fou la primera plataforma independent de compra literària del país, millora ara el servei i l’experiència d’usuari agilitzant l’eficàcia i el temps de lliurament, ja que a partir d’ara l’eina agrupa la gestió d’un estoc únic sumant el de tots els punts de venda però sense perdre el seu valor diferencial: l’ingrés de la compra revertirà sempre a la llibreria on el client ha fet la compra telemàtica, amb absoluta transparència i traçabilitat.

+INFO

Gran Circ de Nadal de Girona “Adrenalina”

CIRC

Gran Circ de Nadal de Girona “Adrenalina”


Inspirant-se de les propostes de circ internacional de qualitat que cada Nadal es realitzen en les grans capital del centre i nord d’Europa, el Gran Circ de Nadal de Girona és una producció de Circus Arts Foundation, la fundació cultural privada sense ànim de lucre que igualment produeix el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or.

Cada edició atrau entre 17.000 i 19.000 espectadors i es presenta un xou totalment nou, concebut exclusivament per a Girona. Enguany la producció es titula “Adrenalina: Més enllà dels límits” i el seu eslògan “El Circ de Qualitat portat a l’extrem” resumeix bé l’eix central de l’espectacle que només es podrà veure a Girona del 25 al 29 de desembre: les emocions i risc fets espectacle per a una selecció d’artistes internacionals de primera divisió.

+INFO

Per un audiovisual en català

AUDIOVISUAL

Per un audiovisual en català


La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació de precarietat que viu actualment aquest sector. Totes les entitats signants destaquen que l’audiovisual ha estat abandonat pels poders públics durant deu anys tot i ser un sector estratègic i essencial de qualsevol país, a més d’un instrument de normalització lingüística i de cohesió social, especialment entre la població jove.

+INFO

Circ Històric Raluy

CIRC

Circ Històric Raluy

El Circ Històric Raluy arriba a Terrassa amb l’espectacle Vekante, Premi Zirkòlika 2019 al Millor espectacle de Circ amb carpa. La companyia presentarà per primer cop a Terrassa el seu nou espectacle Verkante durant les festes de Nadal, després que s’haguessin d’anul·lar les funcions previstes durant la Fira Modernista de Terrassa al mes de maig. El Circ Històric Raluy portarà sobre l’escenari Vekante, que significa “despertar” en Esperanto, el nou espectacle creat i dirigit per Rosa Raluy. L’espectacle contemporani de circ tradicional ja es va estrenar a Santa Susanna l’estiu passat 2019 i aquest estiu ho va fer com a Circ Històric Raluy a Castelldefels per demostrar l’esforç, el sacrifici, la passió i la màgia que el Circ Històric Raluy posa en cada una de les seves creacions.

+INFO

El Terrat - La gran ofensa

TEATRE

El Terrat - La gran ofensa


La productora audiovisual i teatral El Terrat continua la celebració dels seus 30 anys de vida estrenant un nou espectacle a Barcelona, La gran ofensa, producció de La Bendita Compañía en col·laboració amb El Terrat. L’obra dirigida per Oriol Pérez i Serapi Soler farà temporada a BARTS de la capital catalana, on es podrà veure durant tres setmanes, entre el 28 de desembre i el 17 de gener.

El muntatge arriba després de fer temporada a Madrid, on ha passat pel Teatro del Barrio i el Teatro Lara, i de representar-se amb èxit de crítica i públic a la Mostra Internacional de Teatre Cómic e Festivo de Cangas do Morrazo (MITCFC) i al SINGLOT Festival de Sant Feliu de Guíxols.

+INFO

Los Galindos - MDR (Mort de riure) i UduL

TEATRE

Los Galindos - MDR (Mort de riure) i UduL


La companyia de circ Los Galindos retorna entre el públic aquest mes de desembre amb noves propostes. L’estrena de l’espectacle MDR – Mort de riure i l’adaptació de carrer arran de la pandèmia del muntatge UduL marcaran l’agenda de la companyia.

Guardonats amb el Premi Nacional de Cultura 2016, acaben d'estrenar el seu darrer projecte MDR – Mort de riure, pensat per representar-se al carrer o en espais no convencionals. El muntatge parteix del propòsit de posar en qüestió l’arbitrarietat de la justícia a través d’una farsa per incomodar i divertir.

UduL és l’espectacle que la companyia realitza en una iurta, en la qual, arran de la pandèmia, han hagut de limitar l’aforament a un 50% donades les dimensions d’aquest habitacle circular propi dels nòmades de Mongòlia i Kazakhstan. L’espectacle recrea un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix.

+INFO

"Tránsitos" a La Gleva Teatre

TEATRE

"Tránsitos" a La Gleva Teatre


'Tránsitos' és l’obra dirigida per David Teixidó i escrita per ell mateix i Mariana Percovich que s’havia d’estrenar el passat 2 de juliol durant el Festival Grec. La pandèmia ho va endarrerir i, finalment, s’estrenarà el 10 de desembre al Teatre La Gleva de Barcelona, en el marc del festival De Grec a Grec.

L'espectacle s'endinsa en trànsits vitals tals com el càncer, l'amor o la vellesa, a través de sis personatges de l’anomenada comunitat LGBTIQ+. Dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i dues dragqueens encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.

+INFO

15è Passatge Insòlit

ARTS DEL FIRAIRE

15è Passatge Insòlit


El Passatge Insòlit tornarà a ser una realitat única i singular aquesta tardor, malgrat les circumstàncies. El festival especialitzat en les arts del firaire de Santa Coloma de Gramenet celebrarà durant 3 únics dies els seus quinze anys de vida en una edició marcada per les circumstàncies especials derivades de la Covid-19, que han obligat a l’organització a repensar i dimensionar l’esdeveniment.

Enguany doncs, i de manera excepcional, el festival es trasllada dels Jardins de la Torre Balldovina al Teatre Sagarra i a Can Roig i Torres, dos espais que permetran garantir les mesures de seguretat d’obligat compliment per evitar el contagi del virus. El Passatge Insòlit se celebrarà el 23, 24 i 25 d’octubre i comptarà amb sis espectacles però d’allò més insòlits.

+INFO

De mares i filles, al Teatre Poliorama

TEATRE

De mares i filles, al Teatre Poliorama


A DE MARES I FILLES, una mare (Mont Plans) i una filla (Annabel Totusaus) es retroben a l’habitació d’un hospital després d’haver passat cinc anys sense parlar-se. Una conversa forçada en què la filla descobrirà aspectes inversemblants de la seva mare i la seva família DE MARES I FILLES és una versió de “I deien que plouria”, un text que va quedar finalista al Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta 2013. Igual que altres obres finalistes, “I deien” tenia el potencial per convertir-se en una funció d’una durada convencional sense perjudicar la trama original, així que el Paco Mir la va adaptar perquè quedés en la durada actual d’una hora i deu.

+INFO

Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ

Gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ


Catalunya Aixeca el Teló celebrarà el 22 de setembre, al Teatre Victoria de Barcelona, l’inici de la temporada més especial amb una gala extraordinària i màgica presentada per Antonio Díaz, El Mago Pop, i Sílvia Abril.

ADETCA, conjuntament amb els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitzaran la XIX Edició de CATALUNYA AIXECA EL TELÓ com a presentació i inici de la temporada teatral 2020/2021, en la seva edició més especial, després de 6 mesos de pràctica inactivitat teatral.

+INFO

"Jango Edwards: the man, the myth, the legend" a La Gleva Teatre

TEATRE

"Jango Edwards: the man, the myth, the legend" a La Gleva Teatre

La Gleva Teatre comença la nova temporada teatral amb el festival internacional de clown "Jango Edwards: the man, the myth, the legend", organitzat per Jango Edwards i el Nouveau Clown Institut de Barcelona. El programa contempla l’estrena d’un nou espectacle del mestre de clowns (Jango Series) que varia cada setmana amb diferents convidats; el Festival of Fools que descobrirà figures internacionals del gènere; Classic Duos i un Cabaret Cabrón de creació col•lectiva fruit del treball en equip a partir d’un curs internacional de perfeccionament per a clowns que s’està duent a terme al teatre de Sant Gervasi.

+INFO

Ateneu de la Cançó

MÚSICA

Ateneu de la Cançó


Més de 350 artistes ja han donat suport al Manifest per un Ateneu de la Cançó

Cantautores i cantautors de diferents generacions fan sentir la seva veu. Reivindiquen la feina feta pel Barnasants i exigeixen un espai de programació estable: Un ateneu de la cançó. Reivindiquen la necessitat d’un espai d’intercanvi, creació, formació, difusió i exhibició dedicat a una cultura “més necessària que la dinamita”.

VÍDEO: https://youtu.be/JsSw_uqgKR0

ADHEREIX-TE AL MANIFEST:

+INFO

Festival Barnasants 2020 - 25 anys de cançó d

MÚSICA

Festival Barnasants 2020 - 25 anys de cançó d'autor

A l'inici de l'any, una edició més del festival de la paraula cantada, una nova cita amb la cançó d'autor, entesa en el sentit més ampli. 25 anys fent de la cultura una eina de reflexió i transformació social. Concerts especials, estrenes d'artistes catalans i de fora, presentacions de disc, grans noms de la cançó i artistes emergents. Barnasants posa l'altaveu a la cultura i la cançó entre el 24 de gener i el 18 d'abril.

CONTACTE DE PREMSA
Maria Permanyer · 650 19 09 59 · mpermanyer@comedianet.com

+INFO

DocsBarcelona 2020

DocsBarcelona 2020

A causa de la situació actual amb el COVID-19 i la incertesa de la seva evolució, el DocsBarcelona converteix la 23a edició en una edició online, tant pel que fa a les projeccions del festival com a les activitats d’indústria. El DocsBarcelona Online tindrà lloc en les mateixes dates originalment previstes, del 20 al 30 de maig de 2020.

+INFO

Teatre La Gleva

TEATRE

Teatre La Gleva

El Teatre de la Gleva és un espai perquè artistes joves i grans, consolidats o no tant, puguin anar-hi a crear, a fer coses diferents, a mostrar aquell espectacle que fa temps que els ronda pel cap i no han tingut l'oportunitat de fer. Situat al Carrer de la Gleva 19, ben aprop de la pl. Molina, al barri de Gràcia-Sant Gervasi, el Teatre de la Gleva és un edifici de principis del segle XX ubicat al cor del barri del Farró de Barcelona. Utilitzat prèviament com a estudi de fotografia, taller d'arts gràfiques i plató de televisió, a l'origen va acollir les carboneres dels veïns de l'entorn. És un espai rehabilitat on les carboneres s'han transformat en armaris de focus i telons i els tallers en sala d'espectacles per a un centenar d'espectadors.

+INFO

Pavlovsky, documental sobre una vida dedicada a l

DOCUMENTAL

Pavlovsky, documental sobre una vida dedicada a l'espectacle


Amb 78 anys i després de cinc d’haver-se retirat, Ángel Pavlovsky repassa la seva carrera i algunes de les seves peripècies personals, gairebé contra la seva voluntat. L’artista arriba a les pantalles després de més de 50 anys sobre els escenaris amb un audiovisualque explica els orígens i la creació del Pavlovsky que moltes generacions coneixen, admiren i reconeixen per la manera de treballar i viure el món de l’espectacle. El documental s'estrenarà el proper 19 de maig a DOCSBARCELONA.

+INFO

"Les Xifres Canten", una campanya de Plataforma per la Llengua

MÚSICA, SOCIETAT, CULTURA

"Les Xifres Canten", una campanya de Plataforma per la Llengua

Un estudi de Plataforma per la Llengua sobre les subvencions de la Generalitat de Catalunya dels anys 2015 i 2016 a la promoció musical diu que el nostre país és a la cua de territoris com Eslovènia, Finlàndia, Irlanda, Lituània, País Basc o el Quebec pel que fa a polítiques de promoció de la música en la llengua pròpia. Per exemple, més del 60% del pressupost de l’ICEC dels anys estudiats destinat a la música es va invertir en propostes on el català era minoritari (inexistent o menys del 25% de presència). Per tot això, s'engega la campanya "Les Xifres Canten" de sensibilització i de reivindicació, que aprofiti l’oportunitat del context actual de constitució del nou Govern per proposar redreçar la situació actual i oferir una proposta de canvi de model de les polítiques de foment del català en el sector musical . Com a objectiu, que les administracions públiques promoguin la música en llengua pròpia seguint els estàndards d’altres comunitats lingüístiques comparables a la catalana. Les xifres canten compta amb el suport, per ara, d’artistes com la Companyia Elèctrica Dharma, Joan Isaac, Gossos, Brams, Feliu Ventura, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), el festival Barnasants, i les discogràfiques Picap i U98 Music. Bona part dels suports seran presents a la presentació de l’estudi.

+INFO

"Leiho bat zabalik", el nou disc de Jabier Muguruza

MÚSICA

"Leiho bat zabalik", el nou disc de Jabier Muguruza

Jabier Muguruza presentarà a Catalunya el seu quinzè treball “Leiho bat zabalik” (Mara Mara diskak, 2017) el proper 2 de febrer a l’Auditori Barradas, en el marc del Festival Barnasants. Amb aquest nou disc, Muguruza abandona la base acústica i incorpora la guitarra elèctrica d’Ander Mujika (ex Napoka Iria) i les programacions electròniques del productor aragonès Javi Vicente “Carasueño” per arribar a un so més dur i aspre —amb què busca reflectir l’esperit dels temps— sense desdir-se dels tempos tranquils ni del seu fraseig suau. Compta també amb el suport vocal de Mireia Otzerinjauregi i amb Miren Iza (Electrobikinis, Tulsa) com a veu convidada. El músic guipuscoà s’ha deixat guiar per la intuïció a l’hora d’encarar un canvi de trajectòria com el que fa amb “Leiho bat zabalik” (una finestra oberta), una aposta per mantenir vives la il·lusió i les ganes en temps amargs per la cultura.

+INFO

Maleïdes guerres (i aquell qui les va fer)

ARTS ESCÈNIQUES

Maleïdes guerres (i aquell qui les va fer)

L’espectacle Maleïdes Guerres (i aquell qui les va fer) és una denuncia a les guerres i a les seves conseqüències a través de textos de personatges com Ovidi Montllor, Joan Oliver (Pere Quart), els Manel i Estallés i de poemes d'Arthur Rimbaud, John Denver, Bob Dylan i Silvio Rodriguez entre d’altres. El músic i compositor Carles Beltran, la cantant brasilero-catalana Namina i l’actriu Lali Barenys pujen a l’escenari per reivindicar la cultura com a arma de construcció massiva.

+INFO

Speer a la Gleva Teatre

TEATRE

Speer a la Gleva Teatre


El Teatre La Gleva acull durant el mes de maig l’obra d’Esther Vilar, Speer. Creada el 1998, posa la política i Europa davant del mirall de la seva història recent a través d’una comèdia amarga d’intriga política. L’espectacle es basa en la figura d’Albert Speer, que va ser l’amic i ministre de Hitler, destinat a succeir-lo al capdavant del III Reich.

+INFO

Gran Circ de Nadal de Girona sobre gel 3

CIRC

Gran Circ de Nadal de Girona sobre gel 3


Un nou gran espectacle que suma la màgia del Nadal, l’encís del circ internacional de qualitat i la bellesa del patinatge sobre gel. Una producció totalment nova amb els millors números de circ sobre gel del món: 38 artistes internacionals presenten 17 atraccions increïbles sobre una gran pista de glaç natural, dins un pavelló convertit en circ, amb orquestra en directe i amb les últimes tecnologies de so, llum i efectes especials.

+INFO

Agenda

novembre 2021

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Notícies

DILLUNS 13 DE ABRIL

El Festival Barnasants 2020, busca dates alternatives per als concerts anul·lats pel confinament

Atenent a les mesures preventives per evitar l'expansió de la Covid-19 anunciades per les diferents administracions, Barnasants 2020 anul·la o posposa alguns concerts del festival.
El Niño de la Hipoteca, programat per al 29, 30 i 31 de maig de 2020.
Andrius Mamontovas, programat per al 12 de setembre de 2020.

Cuba serà país convidat de la següent edició 2021.
S’està buscant dates alternatives durant el mes de novembre pels altres concerts anul·lats de la present edició 2020. Els concerts pels quals no es puguin trobar dates alternatives en aquest any, es reprogramaran a l’edició següent del festival #Barnasants2021.

DIVENDRES 3 DE ABRIL

DocsBarcelona prepara una edició online!

A causa de la situació actual amb el COVID-19 i la incertesa de la seva evolució, el DocsBarcelona canvia el seu format per tal de posar per davant la salut dels seus participants, la continuïtat del seu equip, la sostenibilitat del projecte i alhora garantir la qualitat i diversitat de continguts de cara el nostre públic i professionals assistents.

Per aquest motiu convertim la 23a edició en una edició online, tant pel que fa a les projeccions del festival com a les activitats d’indústria. El DocsBarcelona Online tindrà lloc en les mateixes dates originalment previstes, del 20 al 30 de maig de 2020.

Gràcies pel teu suport i esperem comptar amb tu en aquest nou viatge virtual.

rss RSS Agenda · rss RSS Comediateca · Twitter Segueix-nos a Twitter
© 2021 Comedia SL
Comedia SL · Bertran, 18-20, Àtic. 08023 Barcelona · 93 310 60 44 · comedia@comedianet.com